Ferdig med et utfordrende tak
FERDIG: Det nye taket skinner.

Publisert 01. februar 2017 av Tor Kristiansen

Hovedtaket på Storetveit kirke er ferdig restaurert av fagfolk fra Akasia. Taket har fått spesialstein fra Holland og er blitt uvanlig flott.

– Teglsteinen har en spesiell satinering. Den ser litt gammel ut selv om den er ny. Derfor blir det visuelle uttrykket så fint, sier Geir Algrøy, prosjektleder i Akasia for restaureringen av Storetveit kirke.

Taket heller 60 grader. Med sine 600 kvadratmeter er det ikke bare stort, men også uvanlig bratt. Derfor har arbeidet vært utfordrende.

Tungt abeid

– Vi har skiftet 300 kvadratmeter sutak og båret materialene ned for hånd. Også alle den gamle taksteinen er båret ned. Men de nye taksteinene er heist opp med mobilkran. Dette er det tyngste arbeidet på et kirketak vi har vært med på, sier Magnar Bøyum, bas i Akasia for arbeidet.

Han skryter av sine medarbeidere Tomasz Wolyniec, Raymond Skauge, Raymond Park Hoem, Sven Nowatzki, Øystein Kristiansen, Bjarte Husa, Roger Jakobsen og lærlingen Kim-André Vervik. Han roser også samarbeidet med Kjell Edvardsen, enhetsleder for tømrerne i Akasia, og prosjektleder Geir Algrøy. Hele tiden har de hatt vilje til å finne gode løsninger. BOV Blikkenslager har gjort kobberarbeidet.

– Vi har sikret oss godt på det bratte taket hele tiden og ikke hatt skader under arbeidet. Det er vi glad for, sier Magnar Bøyum.

Flott bygg

Han har mange lovord å si om arkitekt Ole Landmark, som tegnet det store kirkebygget som ble innviet i 1930. Han og kollegene har ikke vært borti et eldre bygg som er så bent. Her er ingen ujevnheter og ingen signinger.

Nå arbeider fagfolkene i Akasia med taket på sidekapellet, utbygget på siden av alteret og portalen. To av Akasias murere skjærer inn for å legge bly på sidetaket mot kirken. Også klokketårnet skal bli tatt og stillas rundt det blir nå satt opp. Om en måned er alt arbeidet gjort.

GJENSTÅR: Nå legges takstein på tilbygget ved siden av alteret.

27. mai 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando