Pekte på nåden
PÅ TORGALLMENNINGEN: Kristin Gunleiksrud Raaum peke på tilgivelsen.

Publisert 06. mars 2017 av Tor Kristiansen

Reformasjonens innhold lever. Både biskop Helga Haugland Byfuglien og Kirkerådets leder Kristin Gunleiksrud Raaum pekte på Guds nåde i sine taler i Bergen sentrum lørdag.

– Det at reformasjonen åpent Bibelen var viktig for at vi alle skulle bli kjent med dens innhold. Den åpnet også for det allmenne prestedømme slik at vanlige menn og kvinner deltar på lik linje med prestene i gudstjenesten, sa bispenes preses Helga Haugland Byfuglien.

Hun syntes det var fabelaktig at reformasjonens jubileum kunne finne sted under en åpen blå himmel i Bergen.

– Nåden bærer oss i tro og tjeneste. Det viktigste er ikke hva vi får til, men hva vi får, sa Helga Haugland Byfuglien.

– Det er stor forskjell på Jesus og julenissen. Julenissen spør om det er noen snille barn her. Jesus spør om det er noen slemme barn her. Hensikten hans er å tilgi. For om hjertet fordømmer deg, er Gud større enn ditt hjerte, sa Kristin Gunleiksrud Raaum.

Hun pekte på at om noe går i stykker, er et alltid rom for tilgivelse.

– Kjærligheten er sterkere. Gud er alltid større, sa Kristin Gunleiksrud Raaum.

23. september 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando