Tårnet snart restaurert
PÅ TAKET: Tomasz Wolyniec, til venstre, Magnar Bøyum og Øystein Kristiansen har bare noen få dager igjen på taket før de kan avslutte arbeidet.

Publisert 09. mars 2017 av Tor Kristiansen

Om ti dager er tømrerne i Akasia ferdig med restaurere klokketårnet ved Storetveit kirke. Da skal malerne gå i gang med å smøre på tjære.

– Alt arbeidet vil være ferdig til påske, opplyser prosjektleder Geir Algrøy i Akasia.

Han er fornøyd med fremdriften i arbeidet og tror menigheten vil glede seg over at både kirken og klokketårnet vil fremstå like vakre som da kirken var ny.

– Treverket i klokketårnet har holdt seg forbausende godt. Det har bare vært nødvendig å skifte ut det nederste vannbordet og noen få planker under taket. Men det er helt nødvendig å føre på et nytt lag tjære, sier tømrernes bas Magnar Bøyum.

Sammen med seg på taket har han Tomasz Wolyniec og Øystein Kristiansen. Da vi er innom, holder de på å skru fast taksteinene. Det er det lille ekstra som skal få steinene til å sitte på lenge.

Værhanen øverst på klokketårnet vil få nytt kulelager dør den kommer på plass.

27. mai 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando