Bedre akustikk i Åsane kirke
BEDRE LYD: Slik ser det ut etter at akustikkplatene er kommet på veggen.

Publisert 23. mars 2017 av Tor Kristiansen

Det skal kløkt til for å finne gode løsninger for lyd i et kirkerom. Prosjektleder Jan Helge Halleraker i Akasia har gått kreative veier i Åsane kirke.

– Vi har hengt noen akustikkplater og gardiner. For at de ikke skal synes, har vi tatt bilde av veggen og overført bildene til et nettingtapet som vi har dekket platene med. Utfordringen har vært å treffe fargen og printe ut på et format som er stort nok til å dekke platene, forteller Jan Helge Halleraker.

Han har tenkt og fundert og hatt det ganske artig mens han har jobbet med akustikken i kirkerommet. Det merkes allerede at lyden er blitt bedre. Ilddåpen finner sted på en konsert før påske.

Karstein Hjertholm hadde de første idéene for et år siden. Gardinene og akustikktiltakene bak kunsten i veggnisjene er det interiørarkitekt Siri Øijord Haugan som har funnet. Det er Akasia tømrere som har laget grunnlaget og montert akustikkplatene slik at eksterne kunne henge opp denne fargede nettingen utenpå.

A7 Print har printet ut tapeten. Bergen Bil- og Båtinteriør har montert den. De har salmakere som kan akkurat det.

– Det er morsomt å få et litt annerledes oppdrag. Jeg tror vi nå sammen har fått ned etterklangen i rommet, sier Jan Helge Halleraker.

PRINT: Jan Helge Halleraker trengte mye print for å lage tapeten.