Alt klart for Påskefest 2017
UTSTILLING: Anne Knutsdatter Wille stiller ut sin kunst i Slettebakken kirke. Her er et av hennes verk.

Publisert 27. mars 2017 av Tor Kristiansen

Nå er alt klart for årets Påskefest i byens kirker. 40 konserter, utstilling og forestillinger for barn står på programmet.

– For oss som tilbringer påsken i byen, er Påskefest en velkommen mulighet til kunstneriske opplevelser og samlinger som gjenforteller påskens eldgamle budskap. Enda en gang inviteres vi til konserter og gudstjenester som bidrar til at påsken blir en fest for byens innbyggere, skriver byråd Julie Andersland i en hilsen i årets program.

Barnas Katedral åpner det hele med forestillingen «Påsken» beregnet på barnehager og skoleelever opp til 10 år i tilden 27. mars til 7. april. Her får barna et innblikk i de viktigste hendelsene i Jerusalem i påskeuken for 2000 år siden.

Allerede lørdag 1. april klokken 18.00 fremføres «Kroningsmessen» av Mozart og «Stabat Mater» av Pergolesi i Fana kirke. Konserten er et samarbeid mellom Fana kammerorkester, Fanatalentene, Fanasolistene, Fana Kyrkjekor og Prima Vista fra Korskolen i Åsane kirke. Søndag 2. april klokken 18.00 gjentas konserten i Åsane kirke.

Et musikkdrama om Jesu inntog i Jerusalem fremføres av barnekor og jazztrio i Birkeland kirke klokken 11.00 søndag 2. april. I Loddefjord kirke formidles påskebudskapet inn i vår tid gjennom musikk, bibeltekster, bilder og lyssetting 4. april klokken 19.30. Samme dag klokken 18.00 fremfører DomkirkeSpirene, Jentekoret, Ungdomskoret og Octavia påskekontaten «Ein evig påskedag» i Domkirken.

Palmesøndag 9. april åpner utstillingen av Anne Knutsdatter Willes kunst i Slettebakken kirke etter gudstjenesten. Samme dag klokken 18.00 fremfører Bergen Domkor acapellaverket «Vigilia» av Einojuhani Rautavaara. Samme kveld klokken 19.30 fremfører Bergen Operakor med orkester Donizettis Requiem i Johanneskirken.

Det profesjonelle Vokalensemblet VocalArt fra Bodø fremfører sammen med Bergen Domkor syv kantater fra Jesu korsfestelse skrevet av Buxtehude i domkirken langfredag klokken 19.30.

Vi trekker også frem to Luther-kantater av Bach som fremføres av Collegium Vocale Bergen, Fridalen kirkes guttekor og profesjonelt orkester i Fridalen kirke søndag 23. april klokken 18.00.

Her er mange godbiter i en rekke kirker.

Se hele programmet her.

27. mai 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando