Åpent Hus på Møllendal
Åpent Hus på Møllendal
ÅPENT: Her blir gode muligheter til å sette seg ned, lytte og lære. FOTO:INGHILD HAREIDE HANSEN

Publisert 29. mars 2017 av Tor Kristiansen

Byens befolkning inviteres til Åpent hus på Møllendal kapeller og krematorium lørdag 1.april fra klokken12.00 til 14.00. Ansatte fra Gravplassmyndigheten i Bergen vil vise rundt og fortelle.

– I dagens samfunn er mange fremmedgjort for døden. Men døden er jo det enste vi er sikre på i livet. Vi ønsker å være en åpen gravferdsforvaltning. Åpenhet og kunnskap er den beste måten å møte døden på, sier Anne Bjordal Jønsson, leder for Gravplassmyndigheten i Bergen.

På programmet står omvisninger i krematoriet, foredrag om Møllendal og stedets historie samt mulighet til å få hjelp til bl.a. å finne graver i gravarkivet.

– Nytt av året er at vi tilbyr guidet tur til noen av de meste interessante gravene på Møllendal. Dessuten vil det blir orientert om blomster det er fint å ha på en grav, opplyser Anne Bjordal Jønsson.

Hennes medarbeidere vil svare på spørsmål og veilede om noen vil vite mer om graver, gravplasser, festeforhold, kontaktlapper m.m. De vil også gjerne lytte hvis noen har historier fra Møllendal eller andre av byens gravplasser.

Til de som har tid, byr de også på en kopp kaffe.