Kinesisk kulturkveld i Åsane kirke
Kinesisk kulturkveld i Åsane kirke

Publisert 03. april 2017 av Tor Kristiansen

«Tapt og funnet igjen» (Lost and found) er navnet på den kinesiske forestillingen som fremføres i Åsane kirke 6. april klokken 19.00.

Profesjonelle kinesiske kunstnere tilknyttet kultursenteret TCG Nordica i Kunming kommer med dans, musikk og videokunst til Norge og Norden denne våren, og til Åsane torsdag 6. april.

Turnéen foregår i samarbeid med Areopagos, som har stått bak kunst- og kulturutveksling mellom Skandinavia og Kina siden 2001.

De anerkjente musikerne spiller på tradisjonelle fløyte og strengeinstrumenter med meditativ, tradisjonell og samtidsmusikk i jazz-sjangeren, og den kinesiske maler og videokunstneren Zhu Jiuyang deltar med film fra en forestilling der han inviterte bønder med sine saueflokker inn i galleriet. Gjennom film, bilder og musikk inviteres vi til refleksjon over sauen og oss selv. 

Forstillingen har samme visjon som Nordica: Å stimulere til refleksjon om menneskeverd, slik det kommer til uttrykk gjennom ulike kunstformer. 

I følge den kinesiske gruppa handler forestillingen om «rytmen av Guds kjærlighet inni oss, Jesu vennskap som en melodi i hjertet og Guds Ånd som beveger oss.»