Sommerblomstene plantes ut
Sommerblomstene plantes ut
SOMMERTEGN: Katarzyna Rajczakowska, på kne, og Maud Jane Høvik, gleder seg over å plante ut stemorsblomster.

Publisert 19. april 2017 av Tor Kristiansen

De første stemorsblomstene ble i går plantet ut på Årstad nye og gamle gravplass. Det er et tegn på at våren går mot slutten og at sommeren nærmer seg.

– Det var litt kaldt i jorden da vi begynte tirsdag morgen. Vi merker det på hendene. Men det er lett å arbeide med jorden når det ikke regner, sier driftsmedarbeider Maud Jane Høvik i Akasia.

Hun arbeider sammen med åtte andre medarbeidere og har nok å gjøre. I ukene fremover går de fra gravplass til gravplass og skifter ut påskeliljer med stemorsblomster for de som har stellavtaler.

– Vi har fått 20 kontainere med 810 stemorsblomster i hver fra Ulvik. Nye sesongarbeidere har sluttet seg til oss. Nå har vi 18 medarbeidere fordelt på to stasjoner i full sving med å skifte ut blomstene. Vi har mange stellavtaler, men jeg regner med vi klarer å plante alle ut innen 11. eller 12. mai, sier Else Løken Gjemdal, fagleder for gartnerne i Akasia.

Stemorsblomstene er hardføre og har gode røtter. Skulle det komme kuldegrader, vil de klare seg.

Gartnerne sørger også for rette kanter rundt blomsterbedene og legger ut sneglegift. Blomstene skal vare noe uker. Derfor må de beskyttes.