Konsert i Salhus
ORGEL: Det er tre år siden Salhus kirke fikk nytt orgel. Konserten blir også en viktig test av hvordan orgelet kan brukes.

Publisert 19. april 2017 av Tor Kristiansen

En konsert litt utenom det vanlige finner sted i Salhus kirke lørdag klokken 19.30. En av Litauens dyktigste organister, Jūratė Landsbergytė, spiller sammen med den kjente fløytisten Johannes Hustedt fra Tyskland.

De to har spilt sammen siden 1998 og har holdt konserter i Litauen, Tyskland, Georgia og Spania. Det er en begivenhet å ha fått dem til Bergen der deres konsert har temaet «Landscapes from afar». De spiller musikk av J. S. Bach, G. F. Händel. M. K. Čiurlionis, H. Eller, A. Kalejs og V. Guba. De spiller og improvisert musikk for orgel og fløyte.

Jūratė Landsbergytė har sin utdannelse fra Musikkakademiet i Vilnius og har også doktorgrad i musikkunst. Hun har holdt konsert i mange europeiske land, samt USA, og har gjort flere CD-produksjoner.

Johannes Hustedt har godt omdømme som fremragende solist og kammermusiker. Han har deltatt i en rekke radio- og TV-produksjoner, utgitt flere CD-er og er en ettertraktet foreleser.

23. september 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando