Orgelfest
GOD PLASS: Det er plass til flere på kommende konserter.

Publisert 21. juni 2017 av Tor Kristiansen

Mariakirken fylles med musikk i disse dager. Ulike organister utnytter orgelets kvaliteter.

– Glitrende orgelspill og et solid klassisk program, sier organist Amund Dahlen etter å ha lyttet til konserten med Shin-Young Lee tirsdag kveld.

Den dyktige organisten fra Paris høstet stående applaus for sitt orgelspill. Nær 50 mennesker deltok på konserten. Her er plass til langt flere på de kommende konsertene.

Shin-Young Lee er født i Suoul i Sør-Korea. Hun har spilt piano siden hun var fire år gamme, orgel fra hun var 17 og tatt solid orgelutdannelse i Paris. De siste årene har hun gitt konserter i de fleste store katedraler i Paris og deltatt på de store franske orgelfestivaler.

Å sitte i den vakre Mariakirken og lytte til klassisk orgelmusikk en kveldstime er en opplevelse. Shin-Young Lee utnytter orgelets kvaliteter og spiller lyst og lett, kraftfullt og dynamisk om hverandre. Orgelet har en fascinerende lyd. Det er en andakt i seg selv å sitte i kirken og la blikket følge alterbilde, prekestol, vegger og søyler mens musikken fyller hele rommet.

Mariafestdagene fortsetter til og med torsdag 22. juni. Og det er mange muligheter til å lytte til god musikk i Mariakirken i sommer.

Se mer

23. juli 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando