Turistene tenner lys
LYS: Mange har tent lys i lysgloben.

Publisert 31. juli 2017 av Tor Kristiansen

Det betyr mye for turistene som kommer til Bergen i sommer, at noen av byens kirker er åpne. I Johanneskirken er strømmen av turister jevn.

Mange benytter anledningen til å tenne et lys. Da vi er innom, brant det mange lys i lysgloben foran i kirken. Noen har satt seg ned i kirkebenkene. Andre vandrer rundt og nyter stillheten i kirkerommet. Johanneskirken er godt synlig fra Torgalmenningen og Fisketorget. Det er årsaken til at mange vandrer opp til den.

Johanneskirken er åpen for besøkende fra mandag til fredag mellom klokken 10.00 og 16.00 frem til 25. august. Nykirken er åpen fra mandag til fredag mellom klokken 10.00 og 14.00 frem til 18. august. Mariakirken er åpen fra klokken 09.00 til 16.00 hver uke fra mandag til fredag frem til 15. september.

I de to første kirkene er det gratis å komme inn, mens turistene betaler 50 kroner for å se den nyrestaurerte Mariakirken.