Jevnt besøk i Mariakirken
VED DØREN: Else Sophie Skeidsvoll tar imot alle ved døren.

Publisert 02. august 2017 av Tor Kristiansen

Mange turister besøker Mariakirken. I juli betalte 3400 voksne inngangspenger, mens alle barn og unge gikk gratis.

– Mange rygger i døren når de forstår at de må betale for å se denne vakre kirken, men vi har ofte 150 besøkende en vanlig dag. Det er flest tyskere og engelskmenn som stikker innom, mens spanjoler og italienere går igjen. De er vant til at det ikke koster noe for å komme inn i deres kirker, sier Else Sophie Skeidsvoll.

Hun er guide i kirken sammen med Fridtjof Wesseltoft. Han sitter ved flygelet og spiller til ære for de besøkende da vi er innom. De to gleder seg over å fortelle om kirkerommet til de som er interessert. Men de fleste går rundt på egenhånd eller setter seg ned og nyter roen i kirken.

Mariakirken har stått på Bryggen siden 1100-tallet og er en av byens mest verdifulle kirker. Den var lukket i fem år mens den ble restaurert av håndverkere fra Akasia og ble åpnet igjen sommeren 2015. Konservatorer fra Universitetet i Stavanger gikk over kirkekunsten. Dessuten kom et nytt orgel på plass, produsert av Weimbs Orgelbau i Tyskland.

Kirken er åpen fra klokken 09.00 til 16.00 fra mandag til fredag til og med 15. september. For voksne koster det 50 kroner å komme inn og se Mariakirken, mens barn og unge under 16 år går gratis. Grupper på 10 betaler 40 kroner pr. person.

GUIDER: Else Sophie Skeidsvoll, til høyre, og Fridtjof Wesseltoft forteller gjerne om kirkerommet.

23. september 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando