Feller 12 trær
TREFELLJNG: David Hansen og Per-Anders Hammarström i Akasia feller trærne.

Publisert 10. august 2017 av Tor Kristiansen

Hengeaskene på Assistenkirkegården er blitt syke. Nå felles tre for tre. Alle 12 vil bli erstattet.

– De ytterste skuddene ble skadet først, så ble grenene helt tørre. Vi kaller dette askeskuddsyke, forteller trepleierne David Hansen og Per-Anders Hammarström i Akasia.

De har nå begynt på jobben med å felle de syke hengeaskene på Assistentkirkegården.

Tanken er å plante hengealm her i stedet. Den tresorten er ikke så utsatt for sykdom.

SKADET: Skadene er godt synlige.

Assistentkirkegården ble anlagt i 1837 og deler av gravplassen ble benyttet som koleragravplass. Kirkegården har blitt omtalt som en lokal æreskirkegård.

Kirkegården har en unik samling av gamle trær, men har gjennom årenes løp måttet avstå rundt halvparten av sitt areal til jernbanen. Assistentkirkegården ble nedlagt i 1919.

Av kjente bergensere finner man blant andre fiolinist Ole Bull (1810–1880), Eidsvollsmannen Fredrik Meltzer (1779–1855) og fabrikkeier Peter Jebsen (1824–1892) gravlagt her.

23. september 2017 | Logg inn | Copyright 2017 Bergen kirkelige fellesråd Powered by Agrando