Haakonsvern kirke 50 år!
Feltprest William Skolt Grosås ved det nye monumentet som er laget i forbindelse med jubileet.

Publisert 20. april 2018 av Tor Andre Ljosland

Søndag er det stor jubileumsgudstjeneste på Haakonsvern. Da fyller kirken 50 år.

Kirken ligger like innenfor porten på marinebasen. Feltprest William Skolt Grosås forteller at det sies at kirken ble lagt ved inngangen som symbol for beskyttelse mot ytre fiender.  Vi er stolte av at vi har en kirke som er tydelig og synlig for alle på basen, og takknemlige for at vi ikke har endt opp i en kjeller forteller sjømannspresten.

Til daglig er det 5 sjømannsprester som har base på Haakonsvern. Disse dekker alle fartøyene og kirken på basen. Hver søndag er gudstjenesten også åpen for alle utenfor basen og noen i områdene rundt Mathopen bruker dette som sin faste kirke.

- Det er godt for vår presteidentitet å ha et rom å invitere inn til, sier Skolt Grosås. I 50 år har kirkerommet vært en trygg havn for mange av seilerne. Søndag kommer biskop Halvor Nordhaug for å holde jubileumsmesse. For 50 år siden var Kong Olav tilstede under åpningen, fem år etter Stortinget bevilget 440 000 kr til byggingen av kirken på marinens hovedbase.

Leif Tore Michelsen, tidligere prest ved kirken, har skrevet en artikkel Loddefjords menighetsblad «i fokus» hvor du kan lese mer om historien til kirken. Les den her (side 6 og 7).

Fakta:

Haakonsvern kirke innstiftet 21.april 1968.
Antall dåp: ca 30 hvert år.
Åpen for alle hver søndag kl 1100.
Har nært samarbeid med resten av Loddefjord sokn.

Kong Olav kan sees til venstre i bildet.